• Kristiaan bij der Vaate

  Guide

  "Mindfulness is about holding the space in which our experiences can unfold."

  Mijn naam is Kristiaan bij de vaate, ik ben psycholoog en werk als integratief counselor en mindfulness- zelfcompassietrainer in Amsterdam waar ik ook mijn eigen praktijk heb.

   

  Als psycholoog kijk ik naar wat we als mensen nodig hebben om een gelukkig, gezond en waardevol leven te leiden en hoe we daarbij het beste kunnen omgaan met moeilijkheden die we tegenkomen. In mindfulness vond ik een manier om dit voor mijzelf heel direct te onderzoeken. Door ruimte en rust te creëren in het moment ging ik in mijzelf beter herkennen wat echt van belang is voor een zinvol leven. Daarin ben ik vriendelijker voor mijzelf geworden en heb ik mijn leven in kunnen richten zoals bij mij past.

   

  Mijn eerste ervaring met mindfulness meditatie deed ik ruim 20 jaar geleden op in India. Hier kwam ik tot het inzicht dat je je eigen geest kan trainen om bewuster en prettiger in het leven te staan. Dit had een grote impact op mij en sindsdien ben ik meditatie blijven beoefenen. In 2012 voltooide ik de opleiding tot mindfulnesstrainer in Amsterdam. De praktische aanpak van de mindfulness training sluit goed aan bij de manier waarop ik de beoefening beleef en hoe ik deze door wil geven aan anderen.

   

  Mijn begeleiding karakteriseert zich door rust en betrokkenheid waarin voor iedereen ruimte is om op eigen tempo en manier mindfulness eigen te maken en te onderzoeken hoe je dit in je eigen leven kunt toepassen.